logo onas

Komunikaty

Zdrowych i Wesołych Świąt

Najlepsze Życzenia z okazji Świąt Bożego Narodzenia oraz Szczęśliwego Nowego Roku 2017, sukcesów w życiu osobistym oraz zawodowym.

Życzy zarząd Stowarzyszenia Barmanów Polskich.

zyczennia-barmanskie

Wigilia barmańska dla członków SPB - Okręg Północ

W imieniu Zarządu Okręgowego / Północ  mam przyjemność zaprosić wszystkich członków i sympatyków SPB na spotkanie wigilijne organizowane w dniu 21.12.2016 w restauracji " Polski Smak"ul. 10 Lutego 6.o godz.13.00.

Zgłoszenia prosimy kierować na e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.  lub osobiście do kol. Jarosława Zyguły 504 745 011.
z barmańskim pozdrowieniem

Jarosław Zyguła

Kursy barmańskie - ważne informacje

Oferta na przeprowadzenie certyfikowanego egzaminu szkolenia barmańskiego - poziom podstawowy (kurs 30/36 godz. lekcyjnych)

Oferta dotyczy firm i podmiotów gospodarczych świadczących usługi szkoleniowe (dofinansowane z EFS) w zawodzie barman

Egzamin końcowy kursu barmańskiego poświadczający nabyte umiejętnosci oraz zasób wiedzy towaroznawczej niezbędnej do wykonywania zawodu barmana składa się z:2 etapów:

a) test z wiedzy towaroznawczej oraz teori sztuki barmańskiej (Level A)
b) egzamin praktyczny uwzględniajacy technikę pracy profesjonalnego barmana

Egzamin przeprowadzają 2 osoby (masterbartender + barman/współpracownik)

Egzamin praktyczny przeprowadzamy na produktach które zapewnia firma aplikujaca o przeprowadzenie egzaminu (do negocjacji)

Koszt egzaminu + dyplomy SPB wynosi 1600 PLN + VAT + koszt dojazdu i ewentualnego noclegu (ryczałt 400 PLN)

Przy grupach powyżej 12 osób doliczamy 120 PLN netto za każda następna osobę.

Uwaga:
W przypadku niezaliczenia testu uczestnik szkolenia ma prawo podejścia do egzaminu poprawkowego (test nr.2)

Zaliczenie testu jest warunkiem podejscia do egzaminu praktycznego.

Uczestnik szkolenia który nie zaliczy egzaminu końcowego ma prawo przystąpic do niego ponownie w terminie i miejscu ustalonym z osoba odpowiedzialną za prawidłowy przebieg egzaminu.

Firma aplikujaca o przeprowadzenie egzaminu końcowego szkolenia składa zamówienie na podstawie formularza zgłoszeniowego

Powyższa informacja dotyczy wyłącznie osób posiadających prawo do korzystania z licencji Akademia Miksologii im.Zdzisława T. Nowickiego.

Ważny komunikat!!!!!!

Zarząd Okręgu Południe ma przyjemność zaprosić wszystkich barmanów SPB oraz sympatyków na kolację wigilijną która odbędzie się w Zakopanem 19 grudnia o godz.17.00.

Szczegółowych informacji udziela kol.Bartłomiej Gawlak - Kubik ( tel. 605 057 077 )

Przewidywany koszt uczestnictwa wynosi ok.50 PLN.

Zimowa aura umożliwia jazdę na nartach ( wyciagi już daiałają ) zatem można  rezerwować noclegi z 19/20 grudnia po przystępnych cenach.

Zapraszamy wszystkich chętnych!!!!!!!

z barmanskim pozdrowieniem
Bartłomiej Gawlak- Kubik

Ważny Komunikat !!!

Zarząd Główny Stowarzyszenia Polskich Barmanów informuje iż na zaproszenie Latvian Bartenders Federation (LBF) do stolicy Łotwy - Rygi udaje się reprezentacja SPB w najmocniejszym składzie:
1. Wojciech Urbański
2. Agnieszka Cieślar
3. Jakub Omyła
4. Artur Wawrzyszczak
5. Bartosz Baranowski - kapitan reprezentacji.

W dniu 24.11.2016 odbędzie się międzynarodowy konkurs barmański w stylu klasycznym z udziałem ponad 50 najlepszych barmanów z całego świata "Riga Black Balsam Global Challenge 2016" Impreza odbędzie się w jednym z najbardziej ekskluzywnych klubów muzycznych w Rydze - Crystall Club. Organizatorzy przygotowali niespodziankę w postaci przekazu internetowego całego konkursu na żywo.

Prosimy zainteresowanych o śledzenie strony www.spb-pba.org.pl w dniu 24.11.2016 od godz.10.00 albowiem oprócz konkursu istnieje mozliwść uczestnictwa w warsztatach barmańskich przygotowanych przez jednego z najbardziej kreatywnych barmanów europejskich - kol. Mario Hofferera z Austrii.

  • Creative Mixology masterclass by Mario Hofferer
  • Modern Bar Management
  • Sugar, Acid & Ice
  • Ultimate Bar Tools
  • “Back from the future” mixology techniques 2.0
  • Sensoric training & aroma analysis competition

Transmisja na żywo  z  Riga Black Balsam Global Challenge 2016  odbędzie się w godzinach 10.00 - 17.00.
z barmańskim pozdrowieniem
Ryszard Berent